10 klachten!

1.png

Iedereen krijgt in zijn leven op enig moment wel te maken met klachten. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om die klacht maar voor lief te nemen. “Dat hoort bij mij” hoor ik mensen vaak zeggen of “ik weet niet wat ik kan doen om eraf te komen”. Hypnotherapie kan een antwoord zijn in zo’n situatie. Want hypnotherapie helpt vaker dan je wellicht denkt.

Lees 10 veelvoorkomende klachten die je met hypnotherapie en coaching kunt aanpakken.

1. Afleren van gedrag

Je wilt wel afvallen, maar het lukt maar niet om je gedrag te veranderen. Stoppen met roken staat al jaren op je lijst. Iedere poging loopt uit op een mislukking. Of misschien wil je nu eindelijk eens af van het bijten van je nagels.

2. Angsten

Angst kent veel gezichten. Smetvrees, angst voor spinnen, vliegangst zijn veelvoorkomende voorbeelden. Er bestaat zelfs een angstlijst waarop maar liefst 418 angsten en fobieën benoemd staan. Met sommige angsten valt goed te leven. Vaak belemmeren angsten je levensgeluk of houdt angst je weg van je dromen.

3. Burn-out

En dan ineens ben je opgebrand. Je bent emotioneel. Kunt niets meer relativeren. Je hebt nergens geen zin meer in. Je hebt slaap- en concentratieproblemen. Je hebt totaal geen energie meer. Het lukt je niet meer te functioneren.

4. Concentratie- en geheugenproblemen

Je hebt moeite om de gebeurtenissen om je heen op te slaan. Je hoofd zit vol met vragen: wanneer was die afspraak ook alweer? En hoewel je vriend net heeft vertelt hoe zijn dag is verlopen, heb je geen flauw idee meer wat hij net tegen je zei.

5. Depressiviteit

Zeker in de herfst een veel voorkomende klacht. Je voelt je moe en futloos. Je kunt je niet meer herinneren wanneer je voor het laatst hebt gelachen. Je voelt je leeg van binnen. Het liefst trek jij je terug en vermijd je alle sociale contacten.

6. Persoonlijke ontwikkeling

Been there, done that. Het is tijd voor een volgende stap. Maar hoe dan? Welke richting sla je in. Wat past eigenlijk bij jou? Waarvan gaan jouw ogen stralen? Wat zijn eigenlijk je sterke kanten? Wat geeft jou vervulling? Wat geeft jouw leven zin?

7. Pijnklachten

Chronische pijn zoals hoofdpijn, buikpijn, rugpijn vergalt behoorlijk het plezier in je leven. Natuurlijk moet je eerst laten onderzoeken of lichamelijk alles in orde is. Kan de traditionele geneeskunde niets vinden? Dan reageert je lichaam misschien op oude (emotionele) prikkels.

8. Slaapproblemen

Iedere nacht opnieuw zie je de wekker tergend langzaam richting 8:00 gaan. Hele nachten lig je wakker. Te piekeren. 1.001 gedachten en zorgen door je hoofd. Slapeloze nachten slopen je conditie, zodat je ook overdag niet goed meer functioneert.

9. Stress

Stress: het lijkt wel een modewoord. Iedereen heeft er wel eens last van. Je ervaart problemen als jouw draaglast groter wordt dan je draagkracht. Stress levert allerlei bijkomende klachten op, zoals concentratieproblemen, slapeloosheid of op termijn zelfs een burn-out.

10. Traumaverwerking

Sommige mensen maken zulke afschuwelijke gebeurtenissen mee, dat er sprake is van een trauma. En zie dan maar weer je “normale” leven op te pakken. Angst nestelt zich in je en je krijgt steeds meer vermijdingsgedrag.

Herken je een van de beschreven klachten?

Loop je daar al langer mee en gun je jezelf een vrij leven? Zonder pijn, stress, of problemen? Veel mensen zijn al van de beschreven klachten afgekomen met de hulp van hypnotherapie in combinatie met coaching. Vaak zijn 3 afspraken al voldoende.

Cibell YecerraComment