Priming: Maak Jezelf Onoverwinnelijk!

Een paar dagen geleden kwam ik het woord “priming” weer tegen. Ik startte er gelijk mee en wat was het heerlijk! Ik voelde me daarna weer sterk en krachtig. En dat gevoel gun ik jou ook. In dit blog vertel ik wat priming is en nodig ik je uit voor een heuse Priming Challenge. Gratis!

Wat is priming?

Priming is een Engels woord met als betekenis: “to tell someone something that will prepare them for a particular situation.” Of vertaalt in het Nederlands: iets aan iemand vertellen zodat ze voorbereid zijn op een bepaalde situatie. Iemand anders -of een gebeurtenis- kan jou dus primen. Dat gebeurt veel in de reclame wereld.

Je kunt ook jezelf primen. En dat betekent : iets aan jezelf vertellen zodat je bent voorbereid op een bepaalde situatie of uitkomst.

Maar het gaat niet alleen om de woorden die we aan onszelf vertellen maar om alles wat ons kan beïnvloeden. We reageren namelijk anders op momenten waarop we gefrustreerd of stapelverliefd zijn.
We zijn dan ‘geprimed’ door het gevoel van frustratie of door het gevoel van liefde.

Onze gedachten, gevoelens en emoties kunnen worden ‘geprimed’ door factoren waarvan we ons niet eens bewust zijn. Dit heeft een grote invloed op onze prestaties in andere aspecten van ons leven.

Priming is de tijd nemen om je gedachten en emoties aan te passen, zodat je je leven in topstaat kunt leven.

Hoeveel fijner is het als je deze bewezen techniek voor jezelf gebruikt?

Hoe krachtig is dat!

Mijn persoonlijke ervaring

Mijn eerste Prime-Time ervaarde ik bij Tony Robbins. Een autoriteit op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, waarvan ik groot fan ben. Door verschillende technieken te combineren heeft hij zijn eigen priming samengesteld. Het effect is onbeschrijfelijk. Ik krijg er iedere keer weer kippenvel van.

Woorden schieten tekort om te beschrijven wat priming met je doet, ik probeer het toch.

Het is mijn overtuiging dat als je iedere dag begint met priming, je als het ware onoverwinnelijk bent. Het maakt niet uit wat de dag verder brengt, je weet daar prima mee om te gaan. Met werkstress, met ruzies, of met die ellenlange dagelijkse file. En die vicieuze cirkels waarin we vaak gevangen zitten zoals: geen nee durven zeggen, je grenzen niet aangeven of een laag zelfbeeld hebben? Die lossen op waardoor je veel sneller vooruitgang boekt en makkelijker jouw doelen bereikt.

Dus wanneer je correct en vaak oefent, kan priming de kwaliteit van je leven drastisch veranderen.

De valkuil

We weten allemaal hoe moeilijk het is om nieuwe goede gewoontes vol te houden.

Ja, ondanks mijn enthousiasme over priming was ik ook door omstandigheden gestopt. Zo jammer, want het leven is echt een stuk aangenamer mét priming.

Dus daag ik je uit.

Doe samen met mij mee aan de Prime-Time Challenge.

Zodat we samen iedere dag het beste uit het leven halen.


Prime-Time Challenge, zo werkt het

 • We starten op donderdag 17 januari, zo blijven we sterk in het nieuwe jaar en laten we los wat niet heeft gewerkt in 2018. In het nieuwe jaar helpt priming ons onze voornemens echt waar te maken.

 • We primen één maand samen, waarbij we wekelijks op donderdag onze ervaringen delen.

 • Dat doen we in een besloten Facebook groep. Na jouw download ontvang je hiervoor een uitnodiging van mij.

 • Wil je liever anoniem meedoen? Deel jouw ervaring dan per e-mail met mij. Ik plaats die vervolgens anoniem in de Facebook groep.

 • Op donderdag 14 februari stopt de challenge. Natuurlijk kun je daarna gerust doorgaan met primen. Leuk als je dan maandelijks jouw ervaring met mij blijft delen.

Met de besloten Facebook groep helpen we elkaar het primen vol te houden. Zo zijn we elkaars ruggensteuntje of anders gezegd: Prime-maatjes.

Tips

 • De priming duurt ongeveer 20 minuten en is zo opgesteld dat je deze thuis zittend kunt uitvoeren.

 • Zelf vind ik priming het fijnst vroeg in de ochtend, tijdens een wandeling in de buitenlucht.
  Om een hele dag het positieve effect van priming te ervaren, begin je jouw dag het liefst met de oefening. Maar het kan ook midden op de dag of na het avondeten. Of net voor een belangrijke gebeurtenis of afspraak. Kies wat bij jou past.

 • Een goede voorbereiding is het halve werk.
  Bepaal voor je met de challenge begint een vast tijdstip dat je de priming uitvoert. Blok deze tijden de komende maand in je agenda.

 • Belangrijk: gebruik koptelefoon, zo luister je met volle aandacht en haal je het beste eruit.


Zet jij jezelf op Prime-Time?

Wil jij jezelf de komende maand onoverwinnelijk voelen?

Vul dan je voornaam en e-mailadres in en download het MP3 bestand met de priming.

Je kunt kiezen uit de door mij ingesproken Nederlandse versie of de Engelstalige versie van Tony Robbins.

Doe het en ervaar het krachtige gevoel van priming!


Salud! Op jouw fijnste leven!


PS Ken je iemand die ook wel een steuntje in de rug kan gebruiken deze maand?
Fantastisch als je dit artikel met hen deelt. Dankjewel alvast!

Cibell Yecerra